fbpx

Pridruži se delavnici in najdi svoje ravnotežje

Delavnica ravnotežja/slackline za top dosežke

Slackline je odlično orodje za spoznavanje skritih veščin ravnotežja, ki so nepogrešljive za doseganje vrhunskih rezultatov pri teku ali katerikoli drugi dejavnosti. Že v zelo kratkem času takega treninga (2h) lahko spoznamo delovanje ključnih konceptov ravnotežja (propriocepcija, fluidnost gibanja, koncentracija, intuitivno reagiranje, vizualizacija, flow). Glavna prednost slacklina je ta, da se potrebne tehnike naučimo že v 1h saj jo je zelo malo, nato pa lahko vso pozornost posvečamo pravilni mentalni naravnanosti, ki je ključna za boljše ravnotežje. Od tod izvirajo mnoge prednosti, ki so na tekmah oz. širše, v težkih situacijah, ključne za uspeh saj je nemalokrat glava tista, ki prva odpove.

Poleg tega, da s slacklinom povečamo stabilizacijo telesa in odzivnost mišic, dobimo tudi:

  • boljšo propriocepcijo, nadzor nad mišično močjo in timing,
  • povečana fluidnost gibanja za boljši izkoristek energije in doseganje stanja flow,
  • spoznamo višji nivo koncentracije,
  • naučimo se bolje zaupati svoji intuiciji (ker je ta hitrejša od racionalnih signalov iz prednjih možganov in zato ključna za boljše ravnotežje),
  • naučimo se sproščenega vztrajanja v stresnih, težko predstavljivih situacijah,
  • spoznamo učinkovitost vizualizacije in moč uma,
  • vpliv dihanja na telo in um,
  • spoznamo delovanje koncepta zanosa (flow/drive) in se ga naučimo zadržati dlje časa.

Delavnice vodi Miha Škof, izkušen ”vrvohodec” in inštruktor ob pomoči katerega bo vsem udeležencem uspelo spoznati nov vidik ravnotežja in samostojno narediti umirjene korake na tresočem se traku. 

Udeležite se delavnice v soboto, 29. 6., od 16:00-18:00

Obvezne prijave na info@balansa-slackline.com

Cena: 20€

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.
Letos lahko namesto materialnih daril vašim najbližjim raje podarite doživetje – čudovit tek na Soča Outdoor Festivalu. To bo zagotovo darilo, ki bo ostalo v lepem spominu vsakemu ljubitelju teka.