fbpx

Soča Outdoor 2021: Pomembne informacije

Najprej bi se vam radi zahvalili za vašo prijavo na Soča Outdoor Festival! Ob tem bi vam želeli predstaviti vse pomembne informacije za letošnji dogodek, ki bo 3. julija v Tolminu.

Veseli nas, da ste se odločili to izkušnjo deliti z nami in radi bi poskrbeli, da bo za vas vse potekalo gladko in brez težav.  Prav s tem namenom vam pošiljamo vse potrebne informacije. V kolikor na kakšno vprašanje nismo odgovorili, si oglejte našo spletno stran: http://www.soca-outdoor.com/ali nam pišite na info@soca-outdoor.com in z veseljem vam bomo pomagali. Naj vas opozorimo, da spremembe niso več možne.

Teki Continental 10 km, Adidas Terex 15 km, Soča Valley 25 km in DukatFIT 45 km se bodo odvili v soboto, 3. julija 2021na sotočju rek Soče in Tolminke  (Dijaška ulica 18, 5220 Tolmin).

V kolikor ste prijavljeni in še niste poravnali startnine, prosimo, da to storite pred 30.6.2021. Vaša prijava bo veljavna samo ob plačilu do tega datuma. Prosimo, da nam potrdilo o plačilu pošljete na  info@soca-outdoor.com.

PREVZEM STARTNE ŠTEVILKE

Startne številke lahko prevzamete dan pred tekmovanjem, v petek, 2. 7. 2021 od 18.00 do 21.00 ali na dan tekmovanja, v soboto, 3. 7. 2021, po spodaj navedenem razporedu glede na traso, na festivalskem prizorišču na Sotočju v Tolminu pri prijavni službi Soča Outdoor Festivala. Poleg startne številke prevzamete tudi čip za merjenje časa. Prosimo, da startno številko prevzamete osebno!

V kolikor ste registrirani kot SKUPINA, nam prosimo najkasneje do četrtka (1.7.2021) sporočite ali boste startnine prevzemali posamično ali skupinsko. Informacijo o prevzemu pošljite na info@soca-outdoor.com do 1.7.2021. Skupinske registracije bodo pripravljene samo za skupine, ki bodo predhodno poslale potrditev ter ustrezne sezname.

Potek tekmovanja:

Continental 10km:

 • 8:00 – 9:30 prevzem startnih številk
 • ob 9:10 prvi start Continental 10km
 • ob 9:52 zadnji start Continental 10km
 • 00 – zaključek merjenja časov Continental 10 km
 • 00 –podelitev nagrad absolutnim zmagovalcem (1., 2. in 3. mesto moški in ženske)

 

Adidas Terrex 15km:

 • 7:00 – 9:00 prevzem startnih številk
 • ob 8:10 prvi start Terrex 15km
 • ob 9:04 zadnji start Terrex 15km
 • 13:00 – zaključek merjenja časov Terrex 15km
 • 14:00 – podelitev nagrad absolutnim zmagovalcem (1., 2. in 3. mesto moški in ženske)

 

Soča Valley 25km:

 • 6:00 – 7:50 prevzem startnih številk
 • ob 7:20 prvi start Soča 25km
 • ob 8:02 zadnji start Soča 25km
 • 14:00 – zaključek merjenja časov Soča 25km
 • 14:00 – podelitev nagrad absolutnim zmagovalcem (1., 2. in 3. mesto moški in ženske)

 

DukatFIT 45km:

 • 6:00 – 7:00 prevzem startnih številk
 • ob 7:00 prvi start DukatFit 45km
 • ob 7:15 zadnji start DukatFit 45km
 • 16:00 – zaključek merjenja časov DukatFit 45km
 • 14:00 – podelitev nagrad absolutnim zmagovalcem (1., 2. in 3. mesto moški in ženske)

 

Starti bodo potekali v startnih blokih po 20 tekačev. Zaradi spoštovanja pravil, ki veljajo za izvedbo športnih tekmovanj bo na startu potrebno nositi zaščitno masko in upoštevati medosebno razdaljo 2m. V startne bloke se lahko razporedite po že uveljavljenih smernicah – najhitrejši v prve štartne bloke, najpočasnejši v zadnje. Prosimo sledite navodilom, ki jih boste prejeli na prizorišču in se ustrezno razvrstite, s čimer boste omogočili tekoč potek tekmovanja.

Vsak udeleženec teka bo prejel okrepčila ob progi, topel obrok, pijačo v cilju ter športno majico.

 

NE PREZRITE: Trasa v osnovi predvideva prečkanje reke Tolminke, v kolikor bodo razmere glede vodostaja dovoljevale. Dokončna odločitev bo sprejeta na dan tekmovanja, o čemer boste pravočasno obveščeni. Opozarjamo vas, da ustrezno zaščitite elektronske naprave, če jih boste imeli s seboj, oziroma jih na progo ne jemljite. Za vse morebitne poškodbe organizator ne odgovarja! V kolikor ne bi želeli prečkati reke se temu seveda lahko izognete, vendar vaš čas ne bo upoštevan v rezultatih tekmovanja.

 

PRAVILA TEKMOVANJA

Da lahko izpeljemo Soča Outdoor Festival moramo zadostiti pogojem, ki so trenutno v veljavi za izvedbo športnih tekmovanj. Trenutno velja pravilo, da morajo vsi tekmovalci dokazati PCT (preboleli-cepljeni-testirani). Na tej povezavi lahko preverite pravila glede veljavnosti določenih potrdil o cepljenju/prebolevnosti.

Veljavna bosta tako hitri antigenski test kot PCR test (72h). Zaporedje treh sms sporočil, dokazilo iz aplikacije zVem ali pisno potrdilo izvajalca testiranja bodo sprejeta kot dokaz o negativnem testu.

Odgovornost glede verodostojnosti potrdil, ki jih boste predložili, nosite sami. Prosimo vas, da ste odgovorni in poskušate ohranjati medosebno razdaljo ter upoštevate navodila organizatorja.

Organizirali bomo možnost testiranja tudi na prizorišču. Zainteresirani se boste lahko testirali v soboto, 3.7.2021, med 7:00 in 11.00. Cena testiranja bo 15€ in se bo poravnala direktno izvajalcu testiranja.

Starti bodo organizirani v startnih boksih po 20 tekačev in bodo potekali v razmaku treh minut. Prosimo, da upoštevate navodila izvajalca, da zagotovimo nemoten potek. Na startu bo obvezna nošnja zaščitne maske. Ob koncu tekmovanja (ob 14:00) bo podelitev nagrad samo absolutnim zmagovalcem na vsaki razdalji (moški, ženske), vse ostalo bo virtualno. Bo pa vsak tekmovalec prejel tudi medaljo!

NOVO! Vsak tekmovalec prejme medaljo!

Delitev kosila bo potekala od 11:30 dalje na registraciji. Vsak bo dobil svoj »lunch box« (mesni ali vegansi meni). Žal zaradi nezmožnosti zagotavljanja medosebnih razdalj na prizorišču ne bo miz in klopi, kjer ste običajno lahko obedovali. Lahko pa si seveda poiščete svoj kotiček ob reki.

PROFILI PROG

Na tej povezavi je objavljena natančna trasa proge z označenimi okrepnimi postajami CONTINENTAL 10km – proga je dolga 11,2km.

Najmanjša nadmorska višina: 155 m

Največja nadmorska višina: 249 m

Skupni vzpon: 219 m

Skupni spust: 232 m

Gpx koordinate si lahko poberete tukaj.

Na tej povezavi je objavljena natančna trasa proge z označenimi okrepnimi postajami Adidas Terrex 15km– proga je dolga 14,4 km.

Najmanjša nadmorska višina: 155 m

Največja nadmorska višina: 414 m

Skupni vzpon: 426 m

Skupni spust: 440 m

Gpx koordinate si lahko poberete tukaj.

 

Na tej povezavi je objavljena natančna trasa proge z označenimi okrepnimi postajami: Soča Valley 25kmproga je dolga 23,7 km.

Najmanjša nadmorska višina: 155 m

Največja nadmorska višina: 446 m

Skupni vzpon: 815 m

Skupni spust: 828 m

Gpx koordinate si lahko poberete tukaj.

Na tej povezavi je objavljena natančna trasa proge z označenimi okrepnimi postajami Dukat Fit 45km – proga je dolga 42,1 km.

Najmanjša nadmorska višina: 155 m
Največja nadmorska višina: 1410 m
Skupni vzpon: 2043 m
Skupni spust: 2056 m

Gpx koordinate si lahko poberete tukaj.

 

Okrepne postaje

 

Continental 10KM

Tip in oznaka

Lokacija

Oddaljenost od starta

⛾ Ok3

pod vznožjem Kozlovega roba

3,8 km

🍽 Ok4

Moratto

5,5 km

🍽 Ok6

Žabče – v vasi

8,4 km

🍽

Sotočje

na cilju

 

Adidas Terrex 15KM

Tip in oznaka

Lokacija

Oddaljenost od starta

⛾ Ok3

pod vznožjem Kozlovega roba

3,8 km

🍽 Ok4

Moratto

7,4 km

🍽 Ok5

Žabče – pri Florjanu

10,3 km

⛾ Ok7

Poljubinj – pri igrišču

12,4 km

🍽

Sotočje

na cilju

 

Soča Valley 25KM

Tip in oznaka

Lokacija

Oddaljenost od starta

🍽 Ok1

Volče 141

4,7 km

⛾ Ok2

Sedlo – Mengore

7,5 km

 

🍽 Ok1

Volče 141

10,5 km

⛾ Ok3

pod vznožjem Kozlovega roba

13 km

🍽 Ok4

Moratto

16,7 km

🍽 Ok5

Žabče – pri Florjanu

19,4 km

⛾ Ok7

Poljubinj – pri igrišču

21,7 km

🍽

Sotočje

na cilju

 

Dukat Fit 45KM

Tip in oznaka

Lokacija

Oddaljenost od starta

🍽 Ok1

Volče 141

4,7 km

⛾ Ok2

Sedlo – Mengore

7,5 km

🍽 Ok1

Volče 141

10,5 km

⛾ Ok3

pod vznožjem Kozlovega roba

13 km

🍽 Ok4

Moratto

16,7 km

🍽 Ok8

planina Pretovč

23,4 km

🍽 Ok9

planina Sleme

25,7 km

🍽 Ok10

pod spustom z Javorce

32,0 km

⛾ Ok11

sv. Peter

37,1 km

🍽 Ok6

Žabče – spodaj

39,3 km

🍽

Sotočje

na cilju

Na okrepnih postajah bodo na voljo sadje, čokoladice, magnezij, voda ter izotonični napitek. Gelov na okrepnih postajah ne bo.

 

KOZARČKI ZA ENKRATNO UPORABO NA OKREPNIH POSTAJAH NE BODO NA VOLJO!

 

Na Soča Outdoor Festivalu si prizadevamo zmanjšati negativne vplive festivala na okolje. Prosimo, da si s sabo prinesete svoj lonček, bidon oziroma cammel bag in ga vzamete na tek ter ga uporabite na okrepnih postajah za vodo in energijske napitke.

Na zalogi imamo še omejeno število (300) lončkov Soča Outdoor Festivala, ki jih bo mogoče kupiti ob registraciji (cena 3€).

Da bo tekmovanje potekalo brezhibno vas prosimo, da ste čim bolj samozadostni, saj tako na okrepnih postajah lahko čim bolj zmanjšamo stike.

 

KODEKS ODGOVORNEGA OBISKA

Vabimo vas, da tudi sami sodelujete v naših trajnostnih prizadevanjih. Predvsem upoštevajte navodila prostovoljcev ob progi, ne odmetavajte odpadkov v naravo, tekmujte pošteno ter nam pomagajte, da bo prizorišče tudi po tekmi takšno, kot je bilo pred njo. Krožniki in pribor bodo iz razgradljivih materialov, zato vas prosimo, da jih pravilno odložite. Tekmovalci, ki bodo v naravo odvrgli odpadke (embalažo od gelov, energijskih ploščic…), bodo diskvalificirani.

 

Več o naši trajnostnih prizadevanjih si preberite na TRAJNOSTNA POLITIKA.

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Letos spremljevalnega programa in otroškega varstva ne bo.

 

NAMESTITEV, PRIHOD, LOKACIJA IN PARKIRIŠČE

Festivalskega šotorišča letos ne bo, zato vas vabimo, da preverite kampe v okolici.

Ste si že rezervirali nastanitev? Vse informacije o kampih in prenočiščih dobite TUKAJ. Poiščite si prenočišče čim prej!

Veliko število avtomobilov predstavlja pritisk na okolje, zato vas pozivamo, da se skušate organizirati in se ne vozite sami v avtu. Za parkiranje bo poskrbljeno na prizorišču.

 

CONTINENTAL, ADIDAS TERREX in DUKAT FIT TUDI TOKRAT Z NAMI!

CONTINENTAL

Ekipa Continental Slovenija bo tudi na tokratni izvedbi Soča Outdoor Festivala preventivno preverjala, ali imajo vaša vozila primerno obutev!

Ob nakupu štirih avtomobilskih pnevmatik in izpolnitvi obrazca na njihovi spletni strani vam Continental podarja 40 EUR za nakup kolesarskih izdelkov znamke Continental.

ADIDAS TERREX

Tekmovalci bodo ob registraciji prejeli tekaške majice Adidas Terrex in športno vrečko Adidas.

DUKAT FIT

Za okrepčilo bo ob registraciji vsak tekmovalec prejel napitek Dukat FIT.

 B!TE ME

Za okusno okrepčilo na postajah in v cilju bo poskrbelo mlado inovativno podjetje B!TE ME.

Se vidimo na Soča Outdoor Festivalu in želimo vam veliko uspeha na tekmovanjih ter čudovit vikend v dolini Soče!

Ekipa Soča Outdoor Festivala

festival@soca-outdoor.com

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.
Letos lahko namesto materialnih daril vašim najbližjim raje podarite doživetje – čudovit tek na Soča Outdoor Festivalu. To bo zagotovo darilo, ki bo ostalo v lepem spominu vsakemu ljubitelju teka.