KDO SMO

Spoznajte ekipo, ki stoji za organizacijo festivala

EKIPA

Jan Klavora

V športnem turizmu že od malih nog in se najbolje počuti v toku reke Soče. V zadnjih letih pa tudi na poteh s kolesom in peš. Od 2012 ustvarja svoje lastne turistično/športne zgodbe. Je solastnik turistične agencije Visit GoodPlace in soustanovitelj Zavoda tovarna trajnostnega turizma.

Email: jan@visit-goodplace.com

Peter Dakskobler

V športu in plesu išče »flow«, zato si na festivalu vedno prizadeva za nepozaben ples na poteh, v vodi in zraku. Izkušnje s turizmom in organizacijo dogodkov je pred leti združil v dolgo sanjanem športnem festivalu. Turizem, psihologijo in šport združuje pod blagovno znamko Marsky, zato lahko pričakujete še marsikaj zanimivega.

Email: peter@soca-outdoor.com

Matija Klanjšček - Matic

Ker je bil Matic geodet po poklicu, je bil dolgo časa delal na področju kartografije in morske hidrografije. V mladosti se je na začetku aktivno ukvarjal s športom, zlasti v atletiki, kasneje pa se je bolj posvetil planinskim izzivom. Ker plezanje in odprave trajalo veliko časa, je strast do alpinizma postopoma nadomestilo kolesarjenje. V zadnjih letih je izstopalo gorsko kolesarjenje, povezano z vodenjem, ki predstavlja osnovno obliko preživljanja prostega časa, postopoma pa tudi aktivnega delovnega časa.

Email: matic@visit-goodplace.com

Jernej Cvek

Končuje študij na FRI UNI-LJ. Narava je njegova ljubezen, zato kot starešina društva tabornikov RPT rad preživlja prosti čas v outdoor aktivnostih. Organizacija športnih, glasbenih in dobrodelnih dogodkov (soTočEK, KTŠ meets Overjam, DobroSočnost,…) mu predstavlja veliko veselje. Obožuje šport. Za sprostitev rad zabrenka na kitaro in kot član TminTafari Sound-a vrti jamajške ritme.

Email: jernej@soca-outdoor.com

Jana Apih

Je ambasadorka zelenega razvoja in velika podpornica timskega dela. Globoko verjame, da lahko veliko dosežemo le z mreženjem in sodelovanjem. Ta zelena popotnica in športnica izžareva energijo, ki povezuje ljudi.

Email: jana@goodplace.si

Filip Smrekar Apih

Čudovita Soča in njena prekrasna okolica sta ga očarala že od malih nog. Kot najmlajši član ekipe v dogodek poskuša vnesti čim več energičnosti in mladosti, ki je vsaj po njegovem mnenju srce našega festivala. S tem namenom tudi vsako leto na festival pripelje veliko prijateljev, ki z veseljem ob progi tekmovalcem ponujajo prigrizke, pomagajo pri pripravi prog in na sploh skrbijo, da je Soča Outdoor festival takšen, kakršnega smo si zamislili.

Email: filip@soca-outdoor.com

Katja Defrančeski

Katja se odlično prilega ekipi Soča Outdoor Festival, saj deli navdušenje nad aktivnostmi na prostem, ustvarjalnim okoljem in delom na različnih področjih. Je organizator po srcu. Nenehno išče ravnotežje, svoj mir najde na potovanjih, dobri hrani in vinu.

Email: katja@visit-goodplace.com

TRAJNOSTNA NARAVNANOST

Organizatorji in soorganizatorji Soča Outdoor Festivala se zavezujemo da bomo v procesu organizacije in izvedbe sledili smernicam trajnostnih športnih dogodkov in Zelene politike, kot jo je v Zeleni shemi slovenskega turizma opredelila Slovenska turistična organizacija.

  • Slovenija se svetu predtavlja z lastnim odtenkom zelene barve.  “Slovenska zelena” temelji na neokrnjeni naravi in na odločnosti, da takšna tudi ostane.

  • Zavedamo se, da uspeh turizma v Sloveniji temelji na kredibilnosti naše zelene podobe. Soča Outdoor Festival razvijamo z motom odgovornega poslovanja, ki zmanjšuje negativne vplive na naravo in družbeno okolje ter ohranja in izpostavlja posebnosti naravnega in družbenega okolja, identitete in kulture.

  • Zagotavljamo, da izpolnjujemo pogoje, ki jih opredeljuje okoljska zakonodaja v Sloveniji.

  • Znamka SOČA OUTDOOR FESTIVAL obljublja obiskovalcem podaja obljubo, da delujemo po trajnostnih načelih in da smo hkrati predani nenehnemu izboljševanju trajnosti našega poslovanja.

  • Obiskovalce spodbujamo k spoštljivemu in odgovornemu odnosu do naravnega in družbenega okolja v Sloveniji.

  • Zavedamo se, da ima turizem velik vpliv na lokalne skupnosti ter družbeno in ekonomsko podobo destinacije, zato aktivno delamo na vključevanju lokalnih skupnosti, sledimo interesom lokalnega prebivalstva in festival razvijamo na način, ki prinaša pozitivne rezultate za vse.

  • Spoštujemo nosilne sposobnosti prostora. Spremljamo novosti in se zavedamo pomena uvajanja zelenih inovacij in zelenih tehnologij.

  • Udeležnce spodbujamo v trajnostno mobilnost.

  • Ena temeljnih značilnosti Slovenije je njena izjemna pokrajinska in biotska raznolikost na stičišču Alp, Mediterana, krasa in Panonske nižine. Želimo, da obiskovalci občutijo to raznolikost, zato si pri oblikovanju programa prizadevamo, da izpostavljamo tisto, kar je v našem okolju najbolj posebno, avtentično, z lokalnim značajem.

  • Vsako leto bomo izdelali načrt ukrepov, ki jih bomo izvedli. Verjamemo v politiko majhnih in obvladljivih korakov, ki jih bomo iz leta v leto nadgrajevali.


Za več informacij se lahko obrnete na:

Jana Apih – jana@soca-outdoor.com

MEDIJI

Z veseljem vam bomo pomagali pri pripravi pozitivnih novic o našem festivalu.  Kontaktirajte nas na info@soca-outdoor.com, oglasili se bomo v najkrajšem možnem času.

Soca Outdoor Festival logo

Nekaj pomembnejših prispevkov in pričevanj o festivalu za vaš navdih: