fbpx

PROGRAM ZA PARAFESTIVAL 2024

Preverite program aktivnosti za Parafestival - Vključujem 2024

Trdno verjamemo, da mora biti aktivno preživljanje prostega časa v naravi omogočeno vsem. Vabimo vas, da se nam pridružite že na četrtem športnem dnevu za osebe z različnimi oviranostmi na sotočju Soče in Tolminke.

Soorganizatorji parafestivala so:  Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Občina Tolmin, VDC Tolmin, Odbor in Planinec – Planinska zveza Slovenije (PZS) in Soča Outdoor Festival.

V čudovitem ambientu v bližini Tolmina bodo osebe z različnimi oviranostmi imele na voljo razne športne aktivnosti, ki so jim večinoma nedostopne, kot so pohod po grebenu Kolovrata, pohod z invalidskimi vozički in parakolesi po levem bregu Soče, supanje, veslanje v kanuju, vožnja z raftom, plezanje, lokostrelstvo in še več. S podjetjem Soča Base Camp se udeleženci Parafestivala z rafti lahko zapeljejo celo po brzicah reke Soče.

 

PRIJAVNICA: Parafestival 2024

PROGRAM v soboto, 29. junija

  • 9.30 zbor pohodnikov
  • 10:00 začetek obeh pohodov
  • 10.00 zbor na sotočju pri informativni stojnici
  • 10.15 veslanje s kanujem, supanje, vožnja z raftom
    Za rafting, ki ga bo izvajal Soča Base Camp, so potrebne prijave; doplačilo 20€ za vsakega uporabnika. Štart bo pri Labrci (most čez Sočo; Restaurant Labrca), cilj pa bo na drugi strani sotočja Soče in Tolminke.
  • 10.15 lokostrelstvo, plezanje in druge aktivnosti (slackline in drugo) na umetni steni prirestavraciji Paradiso (pri teniškem igrišču). Stena je visoka 8 metrov in omogoča štiri smeri plezanja. Zagotovljena bo vsa plezalna oprema in varovanje. Plezanje so omogočili PZS, PD Tolmin, GRS Tolmin in Peter Mrak.
 
Preverite podrobnosti programa tukaj.
 

Informacije:

Stojan Mervič (031-588-848)
Maja Bobnar (031-778-137)  
Jurček Nowakk (041-770-798)

V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico, da Parafestival odpove.  

Se vidimo na sotočju!

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.
Letos lahko namesto materialnih daril vašim najbližjim raje podarite doživetje – čudovit tek na Soča Outdoor Festivalu. To bo zagotovo darilo, ki bo ostalo v lepem spominu vsakemu ljubitelju teka.