fbpx

Luka Hren – Outdoor frik

Zakaj misliš, da si outdoor freak?

Brez tega, da si outdoor freak, se zagotovo ne lotiš trail teka. Še manj pa verjetno organizacije trail teka. Sicer potem ugotoviš, da k organizaciji trail teka ne spada samo raziskovanje vseh možnih poznanih in nepoznanih stezic ter kreiranje tras na terenu, da bo doživetje za tekače čim boljše. Ampak, ko si še mlad in neumen, si pač želiš izzivov in vsak outdoor freak verjetno ima malo te svojeglavosti in zaletavosti.

Kaj ti pomeni uživanje v outdoor športih?

Predvsem odklop od običajnih dnevnih skrbi. Ko daš možgane »na off« in se prepustiš naravi, takrat je tudi užitek v vseh možnih outdoor aktivnostih največji. Povežeš se z naravo in začneš ceniti njene lepote. Zame to pomeni predvsem brezskrben in zgodb poln tekaški korak po neskončnih stezicah, ki nam jih ponuja naša dežela. Poleg tega pa mi je pomembno tudi to, da naravo za sabo puščam takšno kot je bila pred mojim obiskom. Zato mi je pri Soča Outdoor Festivalu zelo všeč, da se daje velik poudarek tudi ohranjanju narave.

Tvoje asociacije na dolino Soče?

Prve so zagotovo reka Soča, mogočen svet Julijskih Alp in pa Soča Outdoor Festival, ki je že tradicionalno v mojem tekaškem koledarju. Po novem pa se jim v mojem svetu priključuje še Julian Alps Trail Run, ki s svojo najdaljšo traso štarta iz Kobarida. Upam, da bo v prihodnosti tudi ta asociacija na dolino Soče vse bolj pogosta med ljudmi. Na kratko torej, predvsem čudovita narava in doživetja, ki jih ta ponuja.

Kaj lahko pričakujemo na tvojem predavanju na dogodku Bajke za outdoor freake?

Moje predavanje ni vezano neposredno na kakšen moj nor outdoor dosežek, je pa ta dogodek – Julian Alps Trail Run vseeno pravi izziv za nas organizatorje. Obenem verjamem, da bo povod za veliko lepih zgodb mnogih izmed vas, ki se boste udeležili Soča Outdoor Festivala in potem jeseni prišli še v Kranjsko Goro. Tako da, kdor se še ni prijavil na Julian Alps Trail Run, verjamem, da bo po predavanju korak bližje k temu.

Tvoj življenjski moto?

Težko rečem, da živim po načelu kakšnega mota. Verjamem pa predvsem v predanost in strast do dela, življenja … ter da nas pravo povezovanje in sodelovanje dela boljše posameznike in tudi družbo kot celoto. Prav to pa je tudi naš dogodek Julian Alps Trail Run – plod predanosti projektu, trail teku ter sodelovanju organizatorjev dogodkov Soča Outdoor Festival, Ultra Trail Vipava Valley in Kranjska Gora Trail Run.

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.

Priporočamo

Regeneracija – beseda, ki ima v športu, sploh tekmovalnem, zelo veliko težo. Saj veste tisti rek, ki pravi, da je regeneracija enako ali pa še bolj pomembna kot sam trening. Bi se sicer strinjal, saj brez zadostne količine in intenzivnosti treninga ni rezultata, brez ustrezne regeneracije pa ravno tako ne, vendar je ta delež za vsakega posameznika drugačen.
Letos lahko namesto materialnih daril vašim najbližjim raje podarite doživetje – čudovit tek na Soča Outdoor Festivalu. To bo zagotovo darilo, ki bo ostalo v lepem spominu vsakemu ljubitelju teka.

Alpe Adria Trail Cup

Soča Outdoor Festival je ponosni partner lige Alpe Adria Trail Cup

Alpe Adria Trail Cup povezuje najboljše tekaške dogodke v regiji (Soča Outdoor Festival, UTVV in Julian Alps Trail Run), v letu 2020, ko so razmere precej drugačne, pa trije dogodki skupnost trail tekačev povezujejo s posebnimi tekmovanji.

Tekmovanja bodo potekali od junija do konca oktobra in predstavljajo edinstvena doživetja na trasah Alpe Adria Trail Cupa, za spomin pa si z udeležbo prislužite še posebno spominsko medaljo.

Za več informacij obišči: http://alpeadria-trailcup.com/sl/