Verjamemo, da si moramo v dolini Soče med sabo pomagati in sodelovati

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kratka predstavitev KTŠ:

Klub tolminskih študentov je študentski klub, ki združuje dijake in študente iz vseh treh posoških občin. Skrbimo za dogajanje na področju športa, izobraževanja, turizma, zabave, koncertov,.. Trenutno v ekipi deluje več kot 30 aktivistov, skoraj polovico od teh je dijakov, kar nas zelo veseli. Naši največji projekti so Brucovanje – sprejem brucev, Kultura Raztura – sklop kulturnih dogodkov v aprilu, Prvomajanje – koncert ob prvem maju in KTŠ-jev Športni 3P – turnirji na prostem konec avgusta. Vsako leto izvedemo več projektov, v letošnjem študijskem letu se bomo približali številki 50.

Kako bomo pripomogli k izvedbi SOF?

Poleg lastnih projektov ponujamo našim članom tudi subvencionirane storitve drugih ponudnikov. Zato bomo letos našim članom ponovno subvencionirali tudi prijavnine za Soča Outdoor Festival.

Zakaj smo postali partnerji SOF?

Prvič smo postali partnerji SOF leta 2014, ko je KTŠ v okviru festivala izvedel večerno dogajanje v Kobaridu. Od takrat naprej smo ohranili sodelovanje, čeprav zdaj le sofinanciramo prijavnine in promoviramo festival med študenti. Sodelujemo iz večjih razlogov – prvi je ta, da želimo naše člane kar čimbolj spodbujati pri športnem udejstvovanju, drugi razlog pa je ta, da verjamemo, da si moramo v dolini Soče med sabo pomagati in sodelovati, da bomo lahko dosegli čim več. Zato je KTŠ vedno odprt za takšna sodelovanja.

Kakšno vlogo imajo outdoor športi na KTŠ-ju?

KTŠ na leto izvede vsaj 10 športnih projektov – vse od smučarskih izletov, cenejših prijavnin na maratone, različne vadbe, tradicionalni SoTočEK, indoor turnir, do našega največjega športnega dogodka – KTŠ-jevega Športnega 3Pa. Vse te aktivnosti so dobro obiskane, kar pomeni, da so naši člani zelo športno aktivni in jim je to pomembno, to pa posledično pomeni, da igra šport veliko vlogo tudi na KTŠ-ju. Čez zimo sicer izvajamo nekaj indoor aktivnosti, so pa outdoor športi zagotovo bolj atraktivni. Ni lepšega kot sončen poletni dan, ko se odvija KTŠ-jev Športni 3P in cel Športni park Brajda kar mrgoli od vseh aktivnosti in pozitivnih vibracij (https://www.youtube.com/watch?v=E–VXQSjU7Q) oz dan, ko na Soča Outdoor Festival pridejo tekači iz vse Slovenije in sosednjih držav J

Odgovarjala: Predsednica Kluba tolminskih študentov, Romina Gerbec

 

 

facebook
twitter
instagram
video