UREJANJE SOŠKIH POTI ZA TEK V NARAVI

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

V sodelovanju z našim partnerjem, Continentalom in  Občino Tolmin ter Javnim zavodom za turizem Dolina Soče, pripravljamo v petek, 1. junija,prav posebno delovno akcijo. Urejali, čistili in tudi označevali bomo namreč naše proge za tek naravi.

Tolmin in okolica sta raj za tek v naravi, zato želimo naše proge še bolj povezati tako z lokalno skupnostjo kot turistično ponudbo našega okolja. Tokrat bo največ pozornosti sicer namenjene trasi, ki v veliki meri sledi trasi 10-kilometrske Continental proge, na katero se bodo tekači letos podali 30. junija. Skupaj z našim partnerjem, ki poglablja svoje sodelovanje s Soča Outdoor Festivalom, bomo to progo tudi označili s posebnimi označbami ter s tem domačinom in turistom ponudili – po naših informacijah – prvo stalno označeno progo za tek v naravi v Sloveniji!

Označitev proge je del filozofije tako Soča Outdoor Festivala kot enega globalno vodilnih tehnoloških podjetij, najbolj poznanega po pnevmatikah najvišje ravni. Oba namreč želita vračati v lokalno okolje, hkrati pa se zavedata, da je aktivnost v naravi nekaj, kar se ne dogaja le na dan dogodka, ampak 365 dni v letu. Proga je tako namenjena prav vsem: tistim, ki so že pred mnogo leti tekli po teh poteh, kot tudi tistim ljubiteljem narave, ki vedno bolj odkrivajo lepote tega dela Slovenije.

Vsi partnerji projekta se – tako kot velja za festival v celoti – zavezujejo, da bodo v procesu organizacije in izvedbe projekta sledili smernicam trajnostnih športnih dogodkov in Zelene politike, kot jo je v Zeleni shemi slovenskega turzima opredelila Slovenska turistična organizacija. Ob označitvi proge bo kajpak potekala tudi čistilna akcija.

Podjetje Continental je sicer že več let aktivno del tekaških športnih dogodkov; med drugim proizvajajo podplate za vrhunske tekaške copate podjetja adidas, ki je prav tako partner Soča Outdoor Festivala.

VEČ INFORMACIJ O DOGODKU | 1. JUNIJ 2018

Okviren program:
• 8.00 – 18.30: urejanje, označevanje, čiščenje tekaške poti v okolici Tolmina. Dogodku se lahko pridružite kadarkoli, vse informacije boste dobili na Labrci
• 19:00 – 22.00: piknik na Labrci za vse udeležence

Vsak udeleženec prejme:
• majico, posvečeno progi ob Soči
• sendvič in pijačo
• vabilo na piknik, kjer bomo ponudili dobrote okrepčevalnice Labrca s pijačo

Udeležbo je potrebno potrditi na festival@soca-outdoor.com.

Za vse dodatne informacije nam lahko pišete na info@soca-outdoor.com.

P. S. 
Vse, kar potrebujete prinesti s sabo, sta dobra volja in delovna vnema. ;

facebook
twitter
instagram
video