Tomaž Kristavčnik: Never give up!!

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tomaž Kristavčnik, 42, za prijatelje Kristi. Prihaja iz Črne na Koroškem, majhne olimpijske vasice pod Peco, a že več kot pol življenja živi v Ljubljani. Pravi, da je nepoboljšljiv optimist, rocker, športnik, ultraš, športni maser, ljubitelj živali, narave, predvsem pa ponosni oče 11 letne Vite. Kot mulc je imel sicer raje igre z žogo, po zlomu gležnja pri košarki pa se je postopoma zagreval za MTB in kasneje še za tek. Kot vsak rekreativec je tudi sam začel s krajšimi, 10 in 21 km teki. Ker pa že od malega rad planinari, je postopoma cestni tek zamenjal za traile –  in se dokončno našel!

Postavili smo mu naša običajna vprašanja za ogrevanje pred skupnim večerom.

Zakaj misliš, da si outdoor freek?

Večino prostega časa preživim v naravi, v hribih ali po gozdovih. Sem avanturist po duši, navdušujejo me sončni vzhodi in zahodi, gore, sneg, spanje pod milim nebom, razgledi, celodnevna potepanja v naravi, da si spočijem glavo, bolj je odbito, bolj mi je všeč 🙂

Kaj ti pomeni uživanje v outdoor športih?

Svobodo, zadovoljstvo, počitek od vsakdana, hrano za dušo.

Tvoje asociacije na dolino Soče?

Adrenalin, akcija, lepa narava, divja reka…

Kaj lahko pričakujemo na tvojem predavanju na dogodku Bajke za outdoor freeke?

Vseskozi iščem izzive, rad preizkušam svoje meje in jih prestavljam vedno višje. Z leti izkušenj lahko rečem, da so meje res le v naših glavah. Če si nečesa resnično želimo in to počnemo s srcem, potem nobena ovira ne bo prehuda. S tako nastavljeno glavo sem opravil s kar nekaj ultrami, 6, 8, 12, 24, 48 urnimi teki, razdaljami vse do 100 milj in več.

Lani sem bil  prvič na TOR DES GEANTS, ki je zame trajala 150 ur….  Nepozabna, 350 kilometrska avantura z več kot 24.000 višinci. O tem bom govoril  v živo na Soča Outdoor Festivalu.

Tvoj življenjski moto?

Never give up!

Več o Tomaževih avanturah na njegovem blogu in Instagramu!

facebook
twitter
instagram
video