Rok Rozman: “Zame to niso športi. To je način življenja.”

Rok Rozman je gonilna sila gibanja Balkan Rivers Tour, v okviru katerega so kajakaši v 35 dneh prepotovali od Save do Vjose. Olimpijski veslač, biolog, naravovarstvenik, ekstremni kajakaš in še kaj boste našli na spletu o Roku. V samem bistvu pa človek, ki v okviru nevladne organizacije Leeway Collective ozavešča o pomenu čistih in neokrnjenih rek. Marsikaj ste v zadnjih dveh mesecih že lahko prebrali in poslušali o projektu Balkan Rivers Tour, na Bajkah za outdoor freeke pa bo Rok predstavil tudi kakšno nadaljevanje čaka bojevnike za reke.

Foto: Jan PirnatZakaj misliš, da si outdoor freek?
Saj ne mislim, da sem 🙂 Samo rad sem v Naravi in obožujem Reke.

Kaj ti pomeni uživanje v outdoor športih?
V bistvu vse. To je zame to. Pa mi v bistvu niso športi, so mi način življenja. Beseda šport mi ima neko čudno konotacijo, povezano s tekmovanji, pravo bistvo outdoor športov pa ni v tekmovanju, ampak v uživanju v momentu.

Foto: Jan PirnatZakaj preizkušaš meje zmožnega?
Meje so itak samo v glavi in če si jih ne delaš, nimaš težav s preizkušanjem.

Kaj lahko pričakujemo na tvojem predavanju na dogodku Bajke za outdoor freeke?
Brzinsko razlago, kako se v pol leta iz odbite ideje izza šanka lahko razvije največja evropska akcija reševanja Rek, kakšno zanimivo, še nepodeljeno foro iz Balkan Rivers Toura, predvsem pa par zanimivih presenečenj na temo nadaljevanja projekta in ideje, ki postaja gibanje. Prvič pokažemo zanimive mirujoče in gibljive slike, zanimivo bo! Če ne drugega bo ta večer začetek Balkan Rivers Tour afterpartya in bo divje 😉

facebook
twitter
instagram
video