Enduro in alpski slalom v Bovcu združila tekmovalce iz petih držav

Bovec je zadnji vikend v juniju v okviru Soča Outdoor Festivala gostil tekmovanji v alpskem slalomu na rolerjih in kolesarsko enduro tekmovanje, ki so se ga udeležili tekmovalci iz Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske in Slovaške. Pravi poletni vikend je sicer v dolino Soče privabil številne ljubitelje športov na prostem: pohodnike, jadralne padalce, smaragdna kraljica doline pa je poskrbela za adrenalinske užitke ljubiteljev vodnih športov.

Alpski slalom na rolerjih
Smučarski klub ATC Kanin Bovec je alpski slalom na rolerjih je pripravil v središču Bovca, 60 tekmovalcev vseh starosti pa je v mestno jedro privabilo tudi številne obiskovalce – tako domačine kot turiste, ki so na pravi poletni dan uživali v športnem vzdušju in navijali za bodoče zvezde alpskega smučanja. Med navijači so bili tudi gorski kolesarji, ki so v nedeljo tekmovali na Soča Enduro, ki je štel tudi za pokal SloEnduro, in so soboto izkoristili za ogled 5 etap nedeljskega tekmovanja.

Soča Enduro za pokal SloEnduro
Nedeljsko jutro, ko se je začela enduro tekma, je postreglo z dežnimi kapljami in vzpon na najvišjo točko, ki se je nahajala malo nad B postajo Kaninske žičnice, je marsikomu vzbudil spomin na zimo. Gorski kolesarji, ki tekmujejo za pokal SloEnduro, so vajeni zahtevnih vremenskih razmer, najbolj pa so bili navdušeni nad pestrostjo prog in razgledi, ki so jih doživeli na 40-kilometrski progi z več kot 1.500 m vzpona. Več kot 60 tekmovalcev iz petih držav se je spopadlo z eno najzahtevnejših prog v tekmovanju SloEnduro, zato so bili zmagovalci še toliko bolj ponosni na svoje dosežke. Zmaga v skupni razvrstitvi je ostala doma in je pripadla Petru Mlinarju iz Kolesarskega kluba Črn Trn iz Ajdovščine.

Janko Humar, direktor LTO Bovec, je po zaključku gostovanja Soča Outdoor Festivala v Bovcu, ki se danes seli v Kobarid in Tolmin, povedal: “Včerajšnja tekma je odlično uspela in za kratek čas smo pozabili na težave, ki izhajajo predvsem iz sistemske nedorečenosti kolesarjenja v naravnem okolju. Vsem tekmovalcem in tehnični ekipi, ki je tekmovanje izpeljala, se zahvaljujemo in čestitamo za odlično opravljeno delo,” ter dodal, da so vsi tekmovalci, ki se udeležijo takšnih tekmovanj tudi ambasadorji lepot Bovca, doline Soče in gorskega kolesarstva kot turističnega produkta.
Bovec je v nedeljo štafeto Soča Outdoor Festivala predal Tolminu in Kobaridu, kjer bodo prihodnji konec tedna potekale preizkušnje v trail tekih, MTB maraton in hitrostni preleti v jadralnem padalstvu. Obeta se tudi bogat spremljevalni program, in sicer že v petek zvečer bo Sotočje v Tolminu gostilo 5 športnikov, ki s svojimi podvigi na prostem spreminjajo pogled na šport, v soboto pa bo na Sotočju ves dan na voljo brezplačno supanje in v popoldanskem času slackline delavnice. Sobotni večer bo zaznamovala tudi tradicionalna Soča Outdoor zabava.

facebook
twitter
instagram
video