Andrej Težak Tešky -Če ne boli, nekaj delaš narobe

Andrej Težak Tešky, eden od pionirjev slovenske stand-up komedije, oče festivala stand-up komedije Panč, lastnik kluba smeha 10ka v Ljubljani in solastnik njegovega bratranca Studio smijeha v Zagrebu, je lani praktično iz kavča sklenil, da bo združil tek in komedijo ter vsemu dodal še dobrodelno noto.V 10 dneh je pretekel 600 km in s kolegi nasmejal 30 slovenskih mest, za otroke iz projekta Botrstvo pa zbrat 10.300€ in postal boter 27 otrokom.

Letos dobrodelnost nadaljuje – #standupmaratonec se je povezal s projektom Gremo v hribe. Obiskal bo 33 vrhov, poskušal nasmejati gornike v planinskih kočah in zbrati čimvečji znesek za otroke.

Zakaj misliš, da si outdoor freek?

Že v mladosti sem svoje aktivnosti podredil taborništvu in življenju v naravi. Gozdovi, reke, hribi so se zapisali v mojo krvno sliko. Čeprav sem na njihza predolgo časa , so zdaj udarili na prosto. Uživam vsak trenutek v naravi in svOje življenje spet podrejam temu. S tekom v naravi sem se rešil vseh okovov sodobnega življenskega sloga. Rad imam ekstrem, vsaka neverjetna stvar mi je izziv. Tajnica mi pravi, da sem malenkost nor, jaz pa odvrnem, da nisem malenkosten človek.

Kaj ti pomeni uživanje v outdoor športih?

Kot že vprašanje samo pove, uživanje in še enkrat uživanje. Svoboda brez zadržkov, brezmejna sreča, enost z okolico. Šele tu sem zares jaz.

Tvoje asociacije na dolino Soče?

Čistost, divjost, poletna festivalska Sezona, lepota narave, idila, sir.

Kaj lahko pričakujemo na tvojem predavanju na dogodku Bajke za outdoor freeke?

Zgodbo tipa, ki se je s kavča podal na ultra preizkušnjo, zgodbo o tem, kako se vse da, če se hoče. Če imaš pravi cilj, ni nič pretežko, če je pretežko, si to še enkrat poveš. Kako sem treninge vzel za šalo in šalo za res, kako sem iz 500m prišel do 170km. Zakaj to delam? (no to bom probal ugotovit skupaj z vami) in kakšno vrednost ima dobrodelnost pri vsem tem.

Tvoj življenjski moto?

Če ne boli, nekaj narobe delaš.

Foto: Bojan Selinšek

Andreja lahko spremljate:

www.tesky.si /

Instagram: @teshky

Facebook 

facebook
twitter
instagram
video