Ana Bucik

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

1. Kaj je vaša prva asociacija pri besedi Soča (in mogoče Tolmin)?
Lepa narava, kjer se lahko ukvarjamo z različnimi športnimi aktivnostmi ali pa samo damo svoje možgane na off…

2. Vam outdoor športi predstavljajo način življenja ali način rekreacije?
Sama se zelo rada rekreiram oz. treniram v naravi. Vedno skušam izkoristiti okolje za svoje treninge in nekako uporabiti vse kar mi ponuja. Verjamem, da mi bodo outdoor športi, tudi po športni karieri, predstavljali velik del življenja, saj to rada počnem .

3. Zakaj se radi vračate v dolino Soče?
Ker se tu počutim doma. Želela bi si, da bi lahko vse kar nam ponuja še bolj izkoristila, a mi na žalost čas tega zaenkrat ne dopušča.

4. Kaj in kje je vaše najljubše outdoor udejstvovanje na Goriškem? Bi kaj posebej priporočili oz. zaupali tudi ostalim?
Najverjetneje je bil Soča Outdoor festival edini dogodek, ki sem se ga udeležila. Večinoma se najraje umaknem v mir in aktivnosti počnem sama oz. v družbi sotekmovalk. So pa taki dogodki vedno zelo zabavni, zato priporočam vsem, da se jih udeležijo s prijatelji/družino in uživajo v tem, kar so za njih pripravili organizatorji.

5. Kaj vam šport pomeni v življenju?
Šport je moje življenje. Je del mojega vsakdana, zato si življenja brez športa ne predstavljam. Pa ne samo smučanje in vsi kondicijski treningi, ki spadajo zraven. Rada se ukvarjam z različnimi športni tudi v svojem prostem času.

6. Vaš najljubši poletni/pomladanski/jesenki in zimski kraj za trening & dopust?
Poleti grem najraje na Peljašac ali pa v Grčijo, saj zelo rada srfam. Zimskih počitnic si zaenkrat ne morem privoščiti, se pa že veselim tega, da bom nekoč s prijatelji oz. družino lahko odšla za teden dni na smučanje v Dolomite.

7. Kako to, da ste leta 2014 obiskali Soča Outdoor festival in kakšna je bila vaša izkušnja?
Na Soča Outdoor festival sem prišla spodbujat prijateljico. Nisem ravno tekačica, zato sem se 10km kar malo ustrašila. No, na koncu sva skupaj vseeno prišli do cilja. Narava je prekrasna, zato sem kar pozabila na to, da tečem in skoraj ves čas uživala. Pa še super trening je bil.

8. Katero disciplino (dolžino) teka (10, 15, 45 km) bi letos izbrali zase in katero od številnih spremljevalnih dejavnosti bi z veseljem na novo preizkusili (SUP, outdoor kizomba, outdoor fitnes, joga, triatlon, mogoče kaj po vaši želji)?
Izbrala bi 10km, seveda bi s seboj pripeljala družbo, da bo vse skupaj bolj zanimivo. Z veseljem pa bi preizkusila jogo, saj jo občasno rada izvajam tudi sama.

9. Imate kakšno zanimivo zgodbo iz treningov, teka ali iz doline Soče, ki bi jo z veseljem delili z nami?
Največ časa sem v dolini Soče preživela v Osnovni šoli, ko smo se s prijatelji po pouku skoraj vsak dan s kolesi odpeljali do Soče. Tam smo skakali iz skal, plavali, skratka se imeli lepo.

10. Ste vraževerni in ali imate kakšen poseben obred pred startom tekmovanja?
Imam poseben ritual, ki se ga bolj ali manj držim pred vsako tekmo. To počnem, ker sem se z leti uspela toliko spoznati, da vem kaj mi na štartu ustreza. Seveda pa je vsak dan drugačen od prejšnjega, zato vsakič še kaj dodam ali izpustim.

11. Imate dober nasvet za vse naše tekmovalce?
Naj uživajo!

12. Življenjski moto?
Moto našega Smučarskega kluba Gorica je: Če je volja, je vse! To je tudi moj moto, saj se trdo delo vedno poplača.

facebook
twitter
instagram
video